ALASKA EAR CAP - RED

Pris:
399 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1608282
Antal:
Röd termokeps med öron upptill, värmande öronlappar och ett pingvinmärke i konstläder. Kepsen har ett mjukt fleecefoder, resår i nacken för bättre passform och justerbar knäppning under hakan. Kepsen andas väldigt bra och är vattentät med 10 000 mm vattenpelare, tillverkad i ett slitstarkt yttermaterial med BIONIC-FINISH® ECO-impregnering. 

Kepsen ingår i Mini Rodinis Explorer-serie med särskilt funktionella och hållbara ytterkläder som är framtagna för att vara varma, vattentäta, andas bra och klara av i stort sett alla typer av väder. Det här är en klassisk och återkommande modell från Mini Rodini.

Resår i nacken för bättre passform
Justerbar knäppning under hakan
Andas 8000 g/m2/24h
Vattentät med 10 000 mm vattenpelare
Yttertyg 100 % polyamid
Foder 100 % återvunnen polyester
Vaddering 100 % återvunnen polyester
BIONIC-FINISH® ECO
Tillverkade i Kina

Den här kepsen har den vattenavstötande impregneringen BIONIC-FINISH® ECO. I de allra flesta vattenavstötande impregneringarna på marknaden idag är användandet av fluorkarboner snarare en regel än undantag. Fluorkarboner bryts ner väldigt långsamt i naturen, sprids lätt och finns idag världen över. De hämmar fortplantningsförmågan och misstänks även orsaka cancer. BIONIC-FINISH® ECO görs i en alternativ teknik och är helt fri från fluorkarboner, formaldehyd och paraffin.

De återvunna materialen som använts vid tillverkningen av den här kepsen är GRS-certifierade vilket försäkrar att materialen består av återvunna föremål, som t.ex. PET-flaskor, kasserade fisknät och gamla kläder. GRS är den strängaste certifieringen för återvunna material på marknaden idag och innefattar strikta kontroller av framför allt kemikaliehantering, men också av arbetsvillkor.